Acte în regim Privat

Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor. [Matei 18:20]
* * *
Versetul biblic de mai sus exprimă nu doar o realitate spirituală, ci însăși esența modului de întocmire a actelor în regim privat. Această modalitate de întocmire a actelor nu se predă în nici o școală, din simplul motiv că oamenii nu ar mai folosi notariatele, iar statul ar pierde o mulțime de bani.

Ținând cont că Statul și Biserica transformă oamenii în capital (nume scrise cu majuscule) și de faptul că drepturile de autor aparțin organizațiilor emitente și nu beneficiarilor, rezultă că actele primite de la stat, biserică sau alte organizații, NU APARȚIN OAMENILOR. Actele întocmite de către notariate sunt considerate tot acte ale statului.

De aceea este imperios necesar ca oamenii vii să-și realizeze acte în regim privat, cu care să poată dovedi în scris că ei există și sunt în viață.

Actul în regim Privat poate fi întocmit de oricine în prezența a 2-3 martori, care să confirme prin autograf și amprenta-notarială faptele menționate în textul documentului. Este preferabil ca martorii să fie oameni de încredere, echidistanți, dezinteresați și cu bună reputație, să nu fie agenți ai statului, corporațiilor sau companiilor și să nu fie membri de familie.

Actul trebuie să fie ordonat și lipit ireversibil cu superglue pe marginea din stânga, pentru a împiedica atașarea ulterioară a altor hârtii. Actul se franchează în partea din dreapta-sus cu un timbru de valoare întreagă (1$, 1Leu, 1euro), care este validat prin autograf și amprentă-notarială.

Modul în care este scris numele unui om are o importanță capitală, deoarece specifică cărui aspect uman se adresează. Există cel puțin cinci tipuri diferite de a scrie numele:
  • Om Viu, Ființă Omenească: dumitru liteanu > are toate drepturile acordate de Creator
  • Persoană Naturală: Dumitru Liteanu > are toate drepturile înscrise în Magna Charta (Capitis Diminutio Minima)
  • Persoană Artificială (CCNV)LITEANU Dumitru > are doar o parte din drepturi (Capitis Diminutio Media)
  • Persoană Fizică (CNP)LITEANU DUMITRU > are numai drepturile acordate de constituția și legile corporației (Capitis Diminutio Maxima)
  • Nume de război/Nom de guerre: LITEANU, DUMITRU > are numai drepturile acordate de amiralul corporației.

Oamenii Vii își sigilează documentele cu propria amprentă și cu autograf. Datorită unicității universale conferite de Dumnezeu, amprenta omului este recunoscută de forurile internaționale ca având puterea stampilei notariale.

Autograful se scrie cu cerneală albastră, roșie sau violet, culori ce semnifică domeniul comercial (albastrul) sau faptul că este semnătura unui om viu (roșu, violet).

Actul în regim Privat trebuie andosat pe verso cu autograful și amprenta-notarială a celui care întocmește documentul. Tot pe verso se trece și numărul scrisorii cu valoare declarată pe care omul și-o trimite singur pentru ca Actul în regim Privat să fie luat în evidența sistemului poștal universal.
* * *

Întocmirea și parafarea actelor în regim privat se poate face folosind și serviciul Poștei Române denumit corespondenţă internă cu confirmare de primire (A.R.=aknowledgement of receipt) (scrisoare cu confirmare de primire cu valoare declarată).

Valoare Declarată este serviciul a cărui particularitate constă în asigurarea unei trimiteri poştale împotriva pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii totale sau parţiale, pentru o sumă egală cu valoarea declarată de expeditor.

Se încasează tarif suplimentar pentru fiecare trimitere în funcţie de valoarea declarată, calculată procentual (procent din valoare). Pentru trimiterile poştale interne, valoarea minimă este de 20 lei, iar valoarea maximă este nelimitată. Expeditorul este responsabil asupra cuantumului valorii declarate, care nu poate depăşi valoarea reală a conţinutului.

Pe ambalaj, în colţul stâng, sub adresa expeditorului, se înscrie litera "V", urmată de valoarea în lei (pentru trimiteri interne). Trimiterile cu valoare declarată, interne, circulă înregistrate de la prezentare până la destinaţie, pe tot fluxul tehnologic, fiind monitorizate în sistem Track&Trace.

Atenție! Când ajungeți la poștă, plicul trebuie să fie nesigilat, altfel nu vi se primește plicul. Conținutul va fi verificat de către funcționarul poștal pentru a confirma declarația dumneavoastră de pe foaia de inventar ce urmează să o completați. Ce documente se completează în prezența salariatului poștal:


BULETIN DE EXPEDIȚIE (1 exemplar). Se completează în felul următor:
La Conținut scrieți exact cum se denumește actul întocmit
La Valoare lei scrieți +20 (douăzecilei) – valoarea minimă care se declară.
La Ramburs lei nu completați.
Restul rubricilor se completează normal, cu adresele destinatarului și expeditorului.
La Servicii Suplimentare bifați: confirmare poștală de primire și predare în mână proprie. 
La rubrica Aviz colet poștal, completați adresele destinatarului și expeditorului.


CONFIRMARE DE PRIMIRE (1 exemplar) – La Felul trimiterii scrieți: Scrisoare cu Valoare. Apoi se completează normal cu adresele destinatarului și expeditorului, însă trebuie să fiți atenți să nu completați ceea ce trebuie completat de funcționarul poștal sau de expeditor.


NOTA DE INVENTAR (2 exemplare) – Se completează destinatarul și adresa lui, expeditorul și adresa – nu scrieți nimic la nr.scrisoare, pentru că funcționarul poștal va trece acolo numărul scrisorii, care va fi alocat.
La Nr.Obiectelor, treceți efectiv câte acte sunt expediate, în câte exemplare.
La Denumirea obiectelor scrieți exact cum se numesc actele (titlurile documentelor).
La Valoare declarată dați-i o valoare mai mare de 20 lei. În partea de jos, scrieți la total lei în litere +douăzecilei, iar la total lei cifre +20.
Dacă declarați valori mai mari, plătiți mai mult; 20 de lei este suma minimă pentru scrisorile cu valoare declarată. Repet, scrisoarea cu valoare declarată este practic o scrisoare cu confirmare de primire care are în plus și o valoare declarată, care conferă veridicitate conținutului.
Pentru a calcula costul scrisorii auto-adresate puteți folosi calculatorul de pe situl posta-romana.ro. Exemplu de calcul în print-screen-ul de mai jos.


După primirea scrisorii auto-adresate, actul întocmit în regim privat trebuie andosat pe verso cu autograful și amprenta-notarială a deținătorului, menționând numărul scrisorii cu valoare declarată. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu